Wat is HTML?
HTML is een afkorting van Hyper Text Markup Language. In normaal Nederlands betekent dit “opmaaktaal”.
Het werd gecreëerd omdat in de begintijden van het internet de teksten geen prettig leesformaat hadden (letters op zwarte of blauwe achtergrond). Vervolgens is de HTML in het leven geroepen om het formaat toe te passen op alle documenten met behulp van standaardtags. Voorbeelden van tags in HTML-indeling zijn naam van typografie = font; kleur = font color; marges = padding; secties = div; alinea’s = p; titels=H1,H2, etc.
Dus door middel van HTML-instructies kunnen kleuren, afbeeldingen en hyperlinks worden toegevoegd aan een website, e-mail handtekeningen of een ander document. Deze instructies worden door middel van markeringen (tags) op de pagina aangebracht zodat browsers zoals Chrome, Internet Explorer en Safari de informatie kunnen lezen en leveren aan de internet gebruikers.
Moet een e-mail handtekening klikbaar zijn?
Na het lezen van het eerste artikel in de reeks “E-mailhandtekeningen”, gingen enkele van onze klanten onmiddellijk aan de slag met het opmaken van hun eigen e-mailhandtekening.
Blij als we waren dat ze onze raad hadden opgevolgd, moedigden we ze maar al te graag aan!
Maar al snel realiseerden we dat de e-mailhandtekeningen van onze klanten één gezamenlijk probleem hadden: ze waren niet clickable.
Nochtans bevatten vele van die handtekeningen foto’s van goede kwaliteit, toffe illustraties en alle nodige details om de aandacht van de bestemmeling te trekken. Maar ze waren niet in HTML geschreven en dus niet converterend…

Wat als je e-mailhandtekening een foto bevat?
Eerst en vooral: als je e-mailhandtekening gewoon een foto is (niets meer en niets minder), loop je het risico dat je mails als spam of ongewenste mail worden gezien.
Waarom?
Omdat de verhouding tekst/beeld te laag is.
De algemene regel is namelijk: je bericht moet meer tekst dan beeldmateriaal bevatten. Spamfilters gebruiken dit criterium om ongewenste mail van gewone mail te onderscheiden. Die filters veronderstellen namelijk dat spammers vooral foto’s gebruiken omdat ze, in het algemeen, geen grote HTML-kennis hebben.
Ten tweede: wanneer iemand op een van de componenten van je handtekening wil doorklikken of die wil selecteren (je adres bvb), dan kan hij dat niet omdat het gewoon een foto is.
Dat betekent voor jou dus een groot pak gemiste kansen.
Akkoord, het kan zijn dat je de afbeelding zo hebt opgemaakt dat je de lezer naar je website wil leiden.
Maar wat dan met diegene die je op LinkedIn wil volgen?
Of diegene die je Instagramfeed wil bekijken?
Deze persoon zal een omweg moeten maken (wat hij misschien liever niet wil of waarvoor hij geen tijd heeft) en eerst je website moeten doorzoeken naar je sociale mediakanalen.
Dat is natuurlijk geen onoverkomelijk probleem. Maar het druist wel in tegen een van de belangrijkste digitale wetten: er alles aan doen om het de gebruiker zo gemakkelijk mogelijk te maken.
Ok, er zal steeds een percentage klanten zijn die blij zijn dat ze naar je website kunnen surfen.
Maar: ongeveer 50% van de personen die je e-mailhandtekening in detail lezen, wil jou op een andere manier leren kennen, via andere kanalen. Zoals je blog of je sociale media.
Jij moet dus hemel en aarde verzetten om hen die optie te schenken en en ervoor zorgen dat ze dat kunnen doen in slechts één klik.
Maar geen paniek!
Je moet je niet onnodig in bochten wringen om die email handtekening in HTML te maken.
Je hebt zelfs twee opties: ofwel doe je het zelf ofwel besteed je het uit aan professionelen.
Maar je moet je wel de volgende vraag stellen: wil je tijd spenderen aan het leren van HTML om een “redelijke” e-mailhandtekening te hebben of wil je vertrouwen op een equipe van specialisten die in een oogwenk een “wow” email handtekening maken?
Kies je voor de tweede optie? Dan nodigen we je uit om je in te schrijven op onze lanceringslijst van Createria Signature: dé webapplicatie die e-mailhandtekeningen in HTML maakt in jouw plaats. Deze applicatie helpt je om je contactgegevens op een moderne en aantrekkelijke manier aan jouw klanten te presenteren. Bovendien kan je ook de effectiviteit van je handtekening meten. Verbeter en pas aan en ga zo voor méér conversie en méér klanten.
Hoe werkt een email handtekening in HTML?
- Jijzelf of jouw ontwerper (of Createria) maakt een mooie e-mail handtekening met links naar websites (urls) van jouw voorkeur.
- Jouw handtekening wordt opgeslagen in een hosting = internet data server. Afbeeldingen, hyperlinks en andere gegevens worden opgeslagen met HTML-tags, zodat alle browsers en e-mailsystemen deze kunnen lezen.
- Telkens wanneer je iemand een e-mail stuurt, gaat jouw e-mail met jouw handtekening via het internet naar de pc, tablet of smartphone van jouw ontvanger.
- De ontvanger ontvangt jouw e-mail en klikt op de afbeeldingen of hyperlinks van jouw e-mail handtekening en maakt onmiddellijk verbinding met de gewenste URL.
Hieronder een infografiek om uit te leggen hoe een e-mail handtekening in html werkt:
Wil je op de hoogte blijven van alle details van onze web applicatie Createria Signature?
Dan hoef je je enkel maar op onze lijst in te schrijven. Zo ontvang jij als eerste alle info over de lanceringsdatum van Createria Signature. En misschien ook wel wat lanceringskortingen 😉
Klaar voor een moderne email handtekening in HTML?